• Yhteistyössä OAK:n kanssa!

Ilmoittaudu painonnostoakatemiaan (syksy 2017)

Olympiapainonnoston tekniikat haltuun painonnostoakatemiassa

Painonnostoakatemiassa harjoitellaan olympiapainonnostoa, jonka perusliikkeitä ovat tempaus ja työntö. Lisäksi opetellaan erilaisten apuliikkeiden kuten kyykkyjen tekemistä. Painonnosto on monipuolinen laji niin harrastus-, kuntoilu- kuin kilpalajina, sillä se kehittää lihaskunnon lisäksi mm. kehonhallintaa. Painonnostoakatemiassa pääpaino on painonnostossa tarvittavien ominaisuuksien kuten nostotekniikan, nopeuden, ketteryyden, kimmoisuuden ja liikkuvuuden kehittämisessä. Tekniikkaharjoittelun ohella liikutaan monipuolisesti hyödyntäen muita oheisharjoitteita ja yleiskuntoa kohottavia treenejä; voimistellaan, jumpataan kepillä, tehdään kuntopiiriä ja venytellään. Yleinen liikunnallisuus onkin tärkeintä painonnostokouluissa.

Painonnostokoulu sopii kaikille

Painonnosto kuuluu olennaisesti useiden urheilulajien lihasvoimaharjoitteluun ja se sopii siten erinomaisesti myös muiden urheiluharrastusten rinnalle. Tekniikoiden oppinen mahdollisimman nuorena edes auttaa kaikkea lihaskuntoharjoittelua myös myöhemmällä iällä, tulipa sinusta painonnostaja tai ei. Päinvastoin kuin yleisesti uskotaan, painonnoston voi erittäin hyvin alkaa harjoittelemaan jo nuorella iällä. Optimaalisin ikä aloittaa, monipuolisen liikkumisen ohella, olisi n. 8 vuotiaana. Tällöin nostoharjoittelu on vielä yleisten liikuntavalmiuksien ja tekniikan opettelua puukepillä tai kevyillä painoilla. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä. Tekniikkaharjoittelu voidaan aloittaa vaikka aikuisiällä ja jatkaa läpi elämän.
Moniurheilukoulun asiantuntevien valmentajien ohjauksessa nostoharjoittelun aloittaminen on turvallista ja hauskaa.

Joukkueille omat painonnostotreenit

Lapsen tai nuoren päälajin olleessa jokin joukkuelaji ja joukkueelle olisi tarvetta järjestää kesän ajalle oheisharjoittelua, onnistuu sekin moniurheilukoulun kautta. Tarvittaessa järjestämme joukkueelle oman harjoitusvuoron, joka on kohdistettu vain lapsen / nuoren joukkueelle. Hinta määräytyy saman lailla viikkoharjoituskertojen määrän mukaan.